Visa 6 Kosmisk genetik

Kosmisk genetik

Förra visan var ’Pengavalsen’ och det är ju så att vi förknippar rikedom med pengar. Men som det står skrivet i en annan visa: ”Du kan ingenting ta med dig dit du går”. Denna lilla strof syftar just på pengar och att dessa pengar är värdelösa i livets stor skeenden. För pengarna kan snarare var en belastning när jag är på väg att lämna denna värld. Det mina tankar kretsar kring blir en inre verklighet, som kan binda mig till den fysiska värld som jag ska lämna.
När jag har lämnat den fysiska kroppen blir den andliga strukturen och den inre tankevärlden den primära verkligheten. Och denna struktur innefattar förutom min tankevärld, också mina minnen och alla mina förmågor och talanger. Sett ur detta perspektiv är det av allra största vikt att fundera på vilka tankar och föreställningar jag bär på och vilka vanor och talanger som jag bygger upp. Vi skapar oss själva i varje ögonblick av livet! Och detta gäller inte bara vår tid mellan liven, dvs. när vi är diskarnerade, utan också våra framtida inkarnationer styrs av de talanger och förmågor som vi skapar idag. Det är en så stor insikt att jag nästan blir rädd, med tanke på hur slarvig jag själv är med mina tankar och vanor. Den här visan brukar påminna mig om mitt stora ansvar för mitt liv och framtid. Men vi gör ju alla så gott vi kan, så det skadar inte att vissla lite glatt in emellan!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *