Om mig & kontakt

Jag som står bakom denna hemsida heter Lasse Malmgren och bor i Jönköping. Född i början av 50-talet så jag går mot de 70! Jag är far till tre fina pojkar, varav minst en, antagligen två och kanske tre är mer musikaliska än jag. Efter flera fina och lärorika relationer är jag numera lyckligt gift med Inger, som delar mitt intresse för kosmologi och som tålmodigt stått ut med att jag har försökt bättra på min musikaliska talang. Jag har jobbat med lite av varje, allt från sopkörning till hemtjänsten, men i grunden är jag lärare. Som ung mellanstadielärare valde jag idrott som specialitet framför musik – jag har alltid tyckt om att röra mig! Började med simning, sedan löpning, orientering, skidor och lite triathlon. Numera lufsar jag mest i skogen och paddlar lite kajak. Hur som helst; jag hade en kollega, Sören, som spelade piano och fick hela klassen att sjunga. Mina elever lyssnade lite längtansfullt, vilket fick mig att inse att jag måste göra något åt saken. Det fick bli gitarr – det var lättast! Jag upptäckte att eleverna kunde göra sina egna sånger utifrån den pentatoniska skalan. Det var så lätt att även jag försökte och på den vägen är det.

Jag har gjort ett 30-tal visor, några av mer personlig karaktär men de flesta är gjorda utifrån ett kosmiskt perspektiv – ett perspektiv där livet är något betydligt större än det som sker här i den fysiska världen. Det har varit lite kul att kunna bryta av ett teoretiskt föredrag med en visa som passar in i temat. Jag sjunger kanske hellre än bra, men det finns ändå några personer som har velat ha tillgång till mina visor. Och då föddes tanken på att spela in dem här hemma i arbetsrummet. En mikrofon införskaffades och ett ljudkort så att jag kunde koppla in gitarren. Ibland kan man ana att en lastbil motorbromsar ute på riksväg 40 eller att hissen stannar utanför dörren, men så kan det vara om man inte är i en studio. Även en lite kamera har inköpts – får se om jag vågar nyttja den?!

Till saken hör att jag inte heller är någon fena på att bygga hemsidor, så det kan nog bli lite si och så med både det ena och det andra. Hade också tänkt att lägga ut visorna på Youtube, inte för att de är några musikaliska pärlor, men texterna har ett innehåll som kanske kan intressera i denna förvirrade tid.

Nedan hittar ni en mejladress som jag kommer att kolla någon gång i veckan. Om det finns ett intresse kan jag tänka mig att sjunga några sånger och berätta lite om ett andligt perspektiv på livet. Jag vill inte ha någon betalning förutom utläggen för bensinen. Har en gammal Skoda som ändå sett sina bästa dagar. Funderar på att använda en ny term för detta: KOSMOSERI – kåseri om kosmos … med en och annan visa.

Ni når mig via mejl på   illusionernastid.nu@gmail.com

20 svar

 1. Olof skriver:

  Fin sida o stolt över det du har skapat!

 2. illusionernastid_nu skriver:

  Trevligt att du har hittat hit! Jag har ju vid sidan om mitt intresse av Martinus analyser också alltid varit nyfiken på vad som sker i världen. Med utgångspunkt i analyserna så är det också lättare att förstå vad som sker. Jag vet ju inte alltid om jag tolkar skeendena rätt, men det kan man ju även vara långt ifrån vara säker på om man endast utgår ifrån Mainstream Media. Tack för ditt respons, Carina!

 3. Lars Hansen skriver:

  Spaning 17 er forsvundet efter mindre end 1 time.

 4. illusionernastid_nu skriver:

  Jag håller med om att Steiner har bidragit med mycket som är till glädje för oss. Det var faktiskt också Steiner som gav en dansk antroposof inspiration till att ge ekonomiskt stöd till Martinus.

 5. Ray skriver:

  Förslag om ämnen att tala o skriva om:

  Martinus menar att Försynen utser ledare med tanke på alla destruktiva ledare historiskt fram till nu.

  Martinus menar att Muhammed verkade inom den Ljusa Världsåterlösnigen och att islam är kärlekens o fredens religion.

  Ray

 6. Ray skriver:

  Martinus mening om att det finns en falsk och en sann kommunism är ju vilseledande då kommunismens skapare satanisten K.Marx ville ”undanröja oliktänkankande”.
  Kommunismen är liksom islam o kapitalismen etc. de onda entiteternas vapen mot skapelsen av en harmonisk värld där alla levande väsen lever i symbios.
  Finns inget positivt att använda från kommunismen då den är de ondas destruktiva redskap.
  Kan misstänka att Martinus kosmiska medvetande var i lägsta graden.
  Ray

  • illusionernastid_nu skriver:

   Martinus talar inte om kommunism som ett strikt politisk rörelse, utan snarare som en mental inställning, dvs att verka för en rättvis fördelning av värdena. Både kommunism och kapitalism som politisk inriktning såväl som islam som religiös inriktning är utvecklingssteg på vägen mot att bli en fullkomlig människa. Hur väl dessa tankesystem fungerar beror på hur utvecklade dess anhängare är …

 7. Satu Carragher skriver:

  Hej
  Jag läste Martinus av Livets bok (de sju och alla till volymen mindre böcker som var översatta till svenska) i början av 80-talet, då jag var mellan 36 och 46 år. Nu är jag 79. Jag är så glad att ha hittat dig och din hemsida på youtube. Har varit så gott som ensam i alla år med mitt stora intresse för hans tankar. Har burit dem med mig hela livet och refererat till dem. Tack för dina fantastiska inslag!

  • illusionernastid_nu skriver:

   Så kul att du har hittat hit! Martinus analyser erbjuder en fantastisk utblick över tillvaron. Jag försöker läsa lite varje dag – ger en viss ro i sinnet! Lasse

 8. Ray skriver:

  Har ju vart provokativ i en del kommentarer för att kanske väcka till mer kritiskt tänkande och analyserande (röra om i grytan).
  Läs gärna artikeln ”Konstitutionell Republik vs Demokrati…” på Vaken.se
  Tack för utmärkta omvärldsanalyser.
  Ray

 9. Ray skriver:

  Tack återigen för dina sanningsenliga omvärldanalyser.
  Jag ber uppriktigt om ursäkt o förlåtelse för en del kommentarer gällande dig som person.
  Ray

 10. ray skriver:

  Det skrivs för lite eller inget alls om CHEMTRAILS på svensk alternarivmedia.

 11. Sven Inge Eriksson skriver:

  Du har en klart sevärd sida här jag hoppas att du inte misstycker men jag kommer att dela dina klipp och promota dig så gott jag kan.Tycker att det du har att förmedla är väl värt att spridas till en större publik.
  Tack för din fina insats att upplysa befolkningen.

 12. Ray skriver:

  Kommentar tiii avsnitt 59:
  Du säger att de inte ska straffas.
  Hat o hämd är en dålig lösning,håller med om det, men nog förtjänar de livstids internering för att skydda de öppna samhällena.
  Eller Hur?

 13. Ray skriver:

  Tack för 61:an
  Tråkigt o ledsamt för att vi är så gamla kämpar nu men vi kommer väl igen om Gud vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *