Visor från Youtube

Här hittar du visorna så som de har visats på Youtube. Vill du bara ha ljudfilerna så hittar du dem under ’Musik’, där det också finns lite förklaringar till texten. De rena texterna hittar du under ’Sångtexter’.


Den första visan blir Den dolda världen.

Den dolda världen är den inre världen – den värld som är osynlig men ändå väldigt verklig. Jag skrev visan till en äldre dam som jag hjälpte när jag arbetade i hemtjänsten. Visan finns också som ren ljudfil, utan bilder och inledande prat. Ljudfilen hittar under rubriken ’Musik’ och där har jag också skrivit lite om bakgrunden till texten.

Under rubriken ’Musik’ hittar du den som ren ljudfil och där finns också en bakgrund till texten. Sedan har jag också skrivit lite funderingar om Den dolda världen och nära döden-upplevelser, som du hittar under ’Andlig vetenskap’.


Andra visan: Vi är på vandring.

Vi är på vandring – genom tillvaron, liv efter liv. Det är det som är evolutionen, utvecklingsresan genom den fysiska världen, motståndets värld, där vi utvecklas genom att övervinna de svårigheter och hinder som livet bjuder oss. Vi utvecklas steg för steg, på väg mot allt större förståelse av livet och tillvaron.

Lägger också ut den rena ljudfilen under fliken ’Musik’. Där kan du spela upp låten direkt utan allt prat … men däremot läsa mina funderingar om texten.


Visa tre: Livet tar aldrig slut

Allt liv är organiserat i kretslopp – kretslopp som upprepas men i ständigt nya former. Ingen dag är den andra lik, varje år är unikt och det samma gäller för det större kretsloppet – livet. Men det enskilda livet ingår i ett ännu större kretslopp. Du kan läsa mer om dessa tankar och höra visan utan det myckna pratandet om du letar under fliken ’Musik’.

https://youtu.be/_TlKvAfdvw4

’Visorna från Youtube’ hittar du efter hand på sidan med samma namn, som finns som en rubrik högst upp på sidan, eller under ’MER’ i mobilversionen.


Visa nr. 4: Livets två sidor

I denna visa försöker jag att beskriva livets två grundläggande sidor. Den första sidan är det som är vår upplevelse, som i grunden är rörelser av alla upptänkliga format. Det finns mentala rörelser som känslor och tankar. Alla vår fysiska sinnen är organ för upptäcka rörelser, rörelser i form av ljus, ljud etc. Och allt detta är föränderligt, men det finns också en annan sida – något som är oföränderligt …

Denna visa lägger jag också ut som ljudfil under rubriken ’Musik’, där jag också berättar om tankarna bakom visans text.


Visa nr. 5: Pengavalsen

Mycket av det vi möter i livet är illusioner, det vill säga det är något annat än det ser ut att vara. Det gäller i högsta grad även pengar!

Som vanligt hittar du en ren ljudfil under rubriken ”Musik”, där jag också kommenterar texten för den som är intresserad .


Visa nr 6: Kosmisk genetik

Rikedom kan bara var det som verkligen är ditt, dvs. dina talanger, erfarenheter, din kärleksförmåga, ditt tålamod etc. Allt annat är bara något som du får låna på vägen under din kosmiska resa.


Visa nr 7: Är allting som det ser ut?

Om du vill förstå varför jag skrev texten får du gå in på under rubriken ”Reflektioner” här på hemsidan. Där hittar du ett föredrag med samma titel. Visan skrev jag för ca fem år sedan då jag tyckte att medias nyhetsförmedling var lite väl ensidiga.

https://youtu.be/OVLXiA35mlA

Länk till föredraget   https://illusionernastid.nu/reflektioner/  Och visan som ren ljudfil hittar du


Visa nr 8: Inget är som det ser ut!

När vi ser på tillvaron från ett högre perspektiv inser vi att vår bild av tillvaron och livet ständigt förändras. Gårdagens sanning är inte dagens sanning och dagens sanning blir inte heller morgondagens!

Visan som ren ljudfil hittar du under rubriken Musik.


Visa nr 9: Corona

En visa i masshysterin tid då media skapar domedagsstämning och alla ska vaccineras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *